torsdag, april 16

On demand

Guinnesskakan
2,5 dl Guinness Bitter Stout
250 g smör
3 msk kakao
4,5 dl socker
1,5 dl creme fraiche (34%)
2 ägg
1 msk vaniljsocker
4,5 dl vetemjöl
2,5 tsk bikarbonat

Glasyr
300 g philadelphiaost
2,5 dl florsocker
1,25 dl vispgrädde

Värm ölen i en kastrull och lägg i smör och värm tills det smält. Blanda i
kakao och socker i ölblandningen. Vispa ägg, creme fraiche och vaniljsocker
och blanda sen ner i ölsmeten. Därefter blandas mjöl och bikarbonat i.

Ugnen skall vara på 180 grader och kakan skall gräddas i ca 45-60 minuter.

Rör philadelphian slät och mjuk med florsocker, häll sen på grädden och
vispa tills det blir en bredbar massa.

En form på ca 23 cm i diameter är bra. Kakan håller sig saftig i flera dagar och är godast dag två. Då har alla smaker hunnit sätta sig.

Annas påsktårta
Tårtbottnar med chokladsmak. Gör egna eller köp på affären.

Fyllning 1
Leilas kubanska chokladmousse
200 g mörk choklad 70%
2 äggulor
2 msk mörkt muskavadosocker
1 msk kokhet espresso
2 msk mörk rom
3 passionsfrukter
3 dl vispgrädde

Smält hackad choklad. Vispa äggulor och socker krämigt. Blanda ned kokhet espresso, rom och urskarapade passionsfrukter. Blanda ned den smälta chokladen i äggsmeten. Vispa grädden till en mycket lättvispad och rinnig konsistens och vänd ned den i chokladmseten.

Fyllning 2
Blandade frysta bär, tror det var hallon, vinbär, björnbär och blåbär. Kokade med lite honung (smaksatt med smultron och vanilj) När den svalnat lite 2 msk rom.

Lägg fyllning två på tårtbotten, så att saften sugs upp i kakan. Lägg sedan fyllning 1 på, sedan nästa tårtbotten. Gör på samma sätt igen först fyllning 1, för att tårtan inte ska bli så torr, sedan fyllning 2. Så den sista tårtbottnen och över allt ihopa lagom med grädde och någon trevlig dekoration.

Låt det välsmaka

Inga kommentarer:

Totalt antal besökare: Besökare den här månaden: