måndag, februari 23

Hantering

Helgen har varit underbar, promenad i skogen med massor av bus. Ella försökte få igång Pep som nästan blev lite förskräckt. Såg nästan ut som att han tänkte "kan hon busa?" Vi börjar få lite ordning på rutinerna vilket gör att Pep inte är fullt så bitig och galen. För han är helt galen. Men så ska det ju vara med de små.

Ella och Pep har nu blivit helbundis. Hon vill inte gå ut om inte han är med och ligger de båda i soffan får han göra nästan vad som helst med henne. Jag är chockad! Vart har surElla tagit vägen. Ingen av de valpar jag haft tidigare har fått göra så med henne. Han får trampa på henne, kliva över och sist men inte minst ligga brevid. Hon gillar inte att ha andra hundar nära sig och kommer Ixxi för nära fnyser hon bara och hoppar därifrån. Men Pep gullet får ligga sked med henne och göra i stort sett vad han vill. Kanske är det så att det är först vid åtta års ålder som Ella är mogen för att vara med valp.

Har kommit igång med lite targetträning oxå. Kontakten går fint, men han har inte riktigt förstått att han ska stå framför mig. Sätter sig på en gång, har dock börjat jobba väldigt bra. Börjar bli mer och mer metodisk. Funderar på att lägga in ligg i schemat oxå. Vill inte börja med sitt för det är han redan så duktig på. Misstänker att han bara kommer att erbjudadet då. Lite inkallning har vi oxå hunit med.

Idag har vi övat på hanterig. Jag har klippt klor och kollat tänder, pillat i öron och en massa härligt gos.

---

Bara för att jag sa att han inte riktigt förstod det här med att stå framför vid kontakt så gjorde han bara det vid dagens övning. Det är så härligt att se när poletten trillar ned.

1 kommentar:

Anonym sa...

Myspeppen!
Vad roligt att han fick en kompis i Ella mot din förmodan.
Ha det bra!
KRAM

Totalt antal besökare: Besökare den här månaden: