söndag, mars 11

Spring i benen

Var ute på isen idag med luspudlarna och tränade söksystem/kondition.

Inget komplicerat, bara springa rakt ut till en synlig person och sedan komma tillbaka via mig för att ta den på andra sidan. Vi började vid älvkanten och där var isen inte täckt med snö. Läbbigt tyckte knäppePep. Han sprang stora bågar för att komma åt sin figurant, vägrade springa rakt över. Farligt farligt... undra om han har halkat någon gång?

Så när vi arbetat oss fram till ett skoterspår fick figgarna stå kvar på det så att han sprang rakt. Istället fick han andra utmaningar. Som att möta okända småhundar på springsträckan. Pfft tyckte han och tittade inte ens på de små. Detta trots att han nästan skulle kunnat stoppa ut nosen och lukta på dem.

Allt som allt fick han 6 skick åt varje håll och han skulle utan några som helst bekymmer ha kunnat springa det dubbla. Men då vi gjorde detta för första gången i vinter ville jag kolla hur mycket han orkar. Nästa gång får han med andra ord springa mer.

Den här veckan kommer fokus att ligga på lydnadsträning. På söndag blir det premiär för lk 3. Känns ganska spännande då vissa moment är ganska svajiga. Men nu måste vi börja tävla. Vi har bara gjort 4 tävlingar under hela hans 3 åriga liv så nu måste vi skaffa oss lite tävlingsrutin. Med andra ord det gör inget om vi inte är klara, kanske är det bara bra.

Inga kommentarer:

Totalt antal besökare: Besökare den här månaden: